2012 / 2011

Kraken, kamperen en burgerlijke ongehoorzaamheid

Nu vrijwel alle Occupy-kampen in Amerika ontruimd zijn, lijkt de Occupy-beweging een stille dood gestorven. Maar de beweging heeft nieuwe manieren gevonden om te protesteren. Kleinschaliger manieren, zoals Occupy Our Homes.

Occupy is dood, lang leve Occupy

In zo’n 300 steden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Noord-Afrika en Australië gingen mensen de straat op. Een ouderwetse lawaaidemonstratie om te protesteren tegen “politieke en financiële elites die onze gemeenschappen kapot maken”.

Roadtrip naar politiek bewustzijn

Zaterdag 15 oktober begon Occupy Amsterdam. Het was voor ons een lolletje, een spontane roadtrip met twee buurmannen in een klein roze autootje. Maar eenmaal op het Beursplein was de lol er wel af.

Reggae en rastafari: Redemption Songs

Lively up yourself! Voor Dei Facto duik ik in de geschiedenis en de betekenis van reggaemuziek, temeer daar veel reggae een onmiskenbaar religieuze boodschap heeft: die van rastafari.

Postman delivers

Zonnige, funky hiphopklanken deden de regen vrijdagavond even heel ver weg lijken. Postman tourt met zijn nieuwe album Apples & Oranges door Nederland.

Marley’s Legend (A)Live Tour

De lange rij op het Boterdiep in Groningen beloofde veel goeds: jong en oud was naar de Simplon gekomen voor dit laatste Tribute2BobMarley van de Nederlands-Caraïbische Rootsriders.

Rupa and the April Fishes

Vergelijkingen met Manu Chao, La Rue Kétanou en soms ook Feist dringen zich op, maar meestal is de band te eigenzinnig voor vergelijkingen.

Het is weer tijd voor de Apocalyps!

Het is nog niet zover, maar een heleboel mensen zitten er al lang op te wachten: 21 december 2012, het einde van de Mayakalender. Deze illustere datum is voer voor complotdenkers, New Age-adepten en apocalyptisten. Staat ons lot in de sterren geschreven?

Ecotheologie: een waardenomslag

In de ecotheologie, die in alle godsdiensten een plaats heeft, wordt nagedacht over de relatie tussen de mens, de aarde en God. Hoe is ons wereldbeeld van invloed geweest op de huidige ecologische crisis en hoe kunnen we het tij keren?

<< Portfolio 2013

<< Portfolio 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *