2013

Avonturiers bewonen leegstand

In België bemiddelen zo'n acht leegstandsbeheerders tussen woningzoekenden en eigenaars van leegstaande panden. Goedkope woonruimte & anti-verpaupering! Op bezoek bij antikrakers in Antwerpen.

Kunstenaars met origineel onderdak

Studio Start huurt onverhuurbare gebouwen als atelierruimte voor een lage prijs. Hiermee biedt ze een oplossing voor leegstand én maakt ze betaalbare werkruimte mogelijk voor kunstenaars en creatieve ondernemers.

België aarzelend in antikraak

België blijft stevig achter bij de noorderburen: daar wonen zo’n 60.000 mensen in leegstaand vastgoed, tegenover enkele duizenden Belgen. Hoe valt dit te verklaren?

Avontuurlijk wonen niet risicoloos

Is het uit Nederland overgewaaide antikraak dé oplossing voor leegstand en woningnood? Niet alle bewoners zijn enthousiast en velen blijven liever anoniem, uit angst hun onderdak te verliezen.

Gie Goris, hoofdredacteur MO*magazine

"Ik bedrijf journalistiek omdat ik denk dat de wereld er beter van wordt als we begrijpen wat er gebeurt. Dan zijn we in staat om betere mensen te worden en een betere samenleving te bouwen. Dat is voor mij geëngageerde journalistiek."

Malikka Bouaissa, hoofdredacteur al.arte​

Malikka Bouaissa is oprichter en hoofdredacteur van het nieuwe online magazine al.arte, over kunst en cultuur uit de Arabische en islamitische wereld. Ik spreek de Antwerpse met Marokkaanse wortels over haar over het succes van al.arte, haar drijfveren, idealen en toekomstplannen.

E vecht zich naar glorieuze overwinning

Arme E. De frontman van Eels is nog geen 50 en heeft nu al heel wat levensfasen afgesloten en verwerkt in albums, een film, een autobiografie… Na een dubbele wereldtournee bleef het even stil rond Eels. De strijd van het ‘wat nu’ is het thema geworden van Wonderful, glorious.

'En dan nog iets’: alles wat je ervan verwacht

Na haar succesvolle debuut Taal is zeg maar echt mijn ding kwam cabaretier Paulien Cornelisse in 2012 met haar tweede bundel columns. Weinig verrassend boekje, maar prettig leesvoer.

Homo’s op de barricaden tegen het homohuwelijk​

Behalve uit religieuze en conservatieve hoek klinken ook binnen de LGBT-gemeenschap zelf stemmen tegen het homohuwelijk.

Jong, joods en liberaal

Met zijn negentien jaar is hij de jongste kandidaat ooit op de provincieraadslijst van Open Vld. Ik spreek Toby Fischler op zijn kot in het centrum van Antwerpen. Een ontspannen, welbespraakte jongeman met pretoogjes, die soms de vragen vergeet om te verdwalen in enthousiaste politieke betogen.

<< Portfolio 2014

Ouder werk >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *