2014

Connett: “Afval is een uitvinding”

In de documentaire Zero Waste bezoeken we Napels. Een pittoreske stad met een gigantisch afvalprobleem, dankzij de invloed van de maffia. Terwijl politici en maffiosi elkaar de tent uitvechten, komt de Amerikaanse scheikundige dr. Paul Connett zijn plan voor Zero Waste uit de doeken doen.

Voorberg, de onverdraagzame

Theoloog Rikko Voorberg heette de pedofiel Benno L. welkom in zijn straat, ondanks de angst om zijn eigen kind. Is de paramita verdraagzaamheid hem op het lijf geschreven?

Van emigratie tot meditatie

Loes ging emigreren en samenwonen tegelijk. Dat leverde heel wat drukte en gedoe op, maar nu is er opeens alleen nog leegte. Dus wat nu?

Van Straten: hongerig, ambitieus en overenthousiast

Schrijver Henk van Straten over het schrijverschap en zijn kijk op het boeddhisme. "Als je aan een zin begint, weet je niet hoe die gaat eindigen. Een bizar ambacht eigenlijk."

Achtergrond: religieus geweld Birma

Hoe zit het met de religieuze en etnische spanningen in Birma, en met het boeddhistische geweld? Een achtergrondschets.

Liveblog dalai lama Ahoy

De dalai lama gaf twee lezingen in Ahoy op zondag 11 mei 2014. Bodhitv doet live verslag.

Voor boeddhisten met een kater, een rotbaas en een kwellende ex

Alweer brak? Uren hersenloos gefacebookt? In een nieuw hip boekje voor jonge boeddhisten lost Lodro Rinzler al je 21e-eeuwse problemen op!

Over zen en kunst (en poep en pies)

De Boeddha van de badkamer is het nieuwe boek van de Vlaamse zenboeddhist Tom Hannes. Hij koppelt daarin het boeddhisme aan de kunst: Bodhidharma versus Marcel Duchamp.

Radicale vrienden gezocht!

Chihiro Geuzebroek is boeddhist en filmmaker. In haar debuut Radical Friends gaat ze in Bolivia op zoek naar wereldverbeteraars.

Mediteren met Sogyal Rinpoche

De olijke Tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche gaf een teaching in de RAI, die werd afgesloten met drankjes en dansjes bij DJ Isis. Bodhitv was erbij.

Future Pass 3.0: East meets West in het Wereldmuseum

Kleurrijk en geestig, vol cyberbaby's, huminals en interactieve installaties: in het Wereldmuseum te Rotterdam is de tentoonstelling Future Pass 3.0 te zien. Drie kunstenaars maken futuristisch-realistisch werk in een kunstvorm die oosterse en westerse tradities combineert.

Word boeddhistisch geestelijk verzorger!

De master Spiritual Care aan de VU levert haar eerste lichting boeddhistische geestelijk verzorgers af. In september kunnen zij aan het gloednieuwe postdoc Buddhist Chaplain beginnen.

Akkerman: Eigenlijk is er voor vrede moed nodig

Zanger Tim Akkerman is Ambassadeur van de Vrede. Hoe vredig gaat het er in zijn leven aan toe?


<< Portfolio 2015

Portfolio 2013 >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *